הציבור הדתי - לאומי ובחירות (מאמר)
מתוך שיעורי הרב שלמה אבינר
ש: מה דעת הרב על המצב?
ת: ברוך ד', שיבת ציון, בנין הארץ, הקמת המדינה, צבא, כלכלה...
ש: התכוונתי למצב הפוליטי, שיש וויכוחים רבים בין המפלגות.
ת: כל היהודים אוהבים אחד את השני, מלבד כמה יחידים. יש וויכוחים פוליטיים, אבל לא לשכוח שהמשותף יותר גדול לאין ערוך מהמפריד.
ש: אבל בנט אמר בעבר כל מיני דברים על הרפורמים, שינויים בכותל, שינוי בסטטוס-קוו וכו'?
ת: בנט הוא אדם טוב עם הרבה זכויות אבל הוא לא יכול לעמוד בראש מפלגה דתית-לאומית. זה דבר פשוט, מפלגה חרדית צריכה מישהו חרדי חזק לעמוד בראשה. מפלגה שמאלנית צריכה מישהו שמאלני חזק לעמוד בראשה. ומפלגה דתית לאומית צריכה מישהו דתי-לאומי חזק לעמוד בראשה. מנהיג מושך קדימה, ולכן צריך להיות יותר חזק. כמו קצין שצריך להיות עם יותר אומץ וגבורה מחייליו.
ש: אני מבין מזה שזו ביקורת גם על מינוי איילת שקד?
ת: זה כבר נעשה. אי אפשר לבכות על חלב שנשפך. אלא צריך לחשוב בבוקר אחרי איך אנחנו מתקדמים.
ש: למה הרב, והרב טאו ועוד רבנים לא מענישים את הבית היהודי ויגידו שלא נצביע לכם אלא לנועם, עוצמה יהודית, אגודת ישראל, ש"ס?
ת: א. הרבה רבנים כן אמרו. ב. כלל גדול לקראת הבחירות: הרמב"ם מסביר שכל דבר נידון על פי רובו. אז נראה איזו מפלגה היא הטוב ברובה. אין מפלגה בתכלית השלמות.
ש: אפשר שזה יהיה האיחוד הימין?
ת: נראה איזה מפלגה טובה ברובה. אולי תהיה מפלגת נועם.
ש: אבל כנראה לא תעבור את אחוז החסימה?
ת: אם אין סיכוי לעבור את אחוז החסימה, השאלה לא עומדת על הפרק. יש זמן. הדברים מאוד נזילים, דברים משתנים מיום ליום, משעה לשעה, משניה לשניה. נתאזר בסבלנות.
ש: השאלה האחרונה, למה זה נראה שהציבור הדתי-לאומי לא מקשיב לרבנים?
ת: יש לציבור הדתי-לאומי שתי תכונות. מצד אחד, הוא עצמאי. הוא חושב לבד. מצד שני, הוא מאוד מעריך את הרבנים ומאוד מקשיב לרבנים, אבל לא רוצה פקודות. הוא מקשיב לדברים טובים והגיונים.
- פורסם בשאילת שלמה 610