שיעורי הרב שלמה אבינר

משתמשי האתר היקרים! נשמח לתרומות ע"מ להמשיך את פעילות האתר ולשדרגה. תודה!

פרשת שמיני: להתקדש לפי היכולת (מאמר)

מתוך שיעורי הרב שלמה אבינר

גרסה מ־21:13, 3 במרץ 2019 מאת Maale (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן ""והייתם קדושים" (ויקרא יא מד). יש אידיאל להיות "קדושים". מה זה להיות "קדושים"? יש את המדריגה ה...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

"והייתם קדושים" (ויקרא יא מד). יש אידיאל להיות "קדושים". מה זה להיות "קדושים"? יש את המדריגה העליונה של "קדושה" במסילת ישרים בפרק האחרון. אבל זה לא אנחנו. ניתן להקשות על כך ממטבע הברכות "אשר קדשנו במצוותיו וציוונו" שהקדושה שייכת לכולנו! אלא זה נכון שלגבי כולנו נאמר כי אנו "מתקדשים" אבל אנו עדיין איננו "קדושים".

גם בין איש לאשתו, באינטימיות של הקשר, אלו מדריגות גדולות ועליונות של קדושה. אבל לא בגלל זה מתחים וקשיים. קודם להיות טבעי אח"כ בונים על זה קדושה. עבירות, דברים לא הגונים ולא צנועים בודאי יש לשמור. אבל מדריגת הקדושה היא מדריגה עליונה. בודאי זוהי האידיאל וכפי שמוזכר בשו"ע או"ח סי' רמ. אבל אינו מוזכר בשו"ע אה"ע סי כה. באו"ח מוזכר האידיאל ואילו באה"ע מוזכר ההכרחי. לכן בודאי כמה שאפשר להתקדש יותר טוב אבל לדעת כי זה לפי היכולת של האדם.

  • פורסם בשאילת שלמה 540